Kulak Hastalıkları Tedavisi ve Cerrahisi
Kulak hastalıkları tedavisi ve cerrahisi uygulamalarını Doç. Dr. Beyhan Yılmaz Atakent Acıbadem Hastanesinde gerçekleştirmektedir.
Kulak Zarı ve Orta Kulakta Kireçlenme
Kulak kireçlenmesi dediğimiz durum orta kulak ya da iç kulakta oluşan kireçlenmeleri genel olarak tanımlayan bir ifadedir. Kulak kireçlenmesi ile birbiri ile bağlantısı olmayan iki ayrı hastalığı anlatırız, bunlar Otoskleroz ve timpanoskleroztur. Bu iki…
Kulak Mantarı
Dış kulak yolu enfeksiyonlarında etken genellikle havuzdan, denizden ve kirli sulardan geçen Psödamonas aeruginosa ve benzeri bazı bakteriler ve bazen de mantarlardır. Hastalarda şiddetli kulak ağrısı, kulakta akıntı ve işitme…
Tinnitus (Kulak Çınlaması)
Tıptaki adı tinnitus olan kulak çınlaması ; kişilerin yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürebilen bir durumdur. Kulak çınlaması nedenleri cızırtı, uğultu, su gürültüsüne benzer sesler duyma şeklinde tarif edilir. Kulak Çınlaması…
Denge Bozuklukları
Denge; gözlerden, iç kulaktaki denge organlarından, kas ve iskelet sisteminden gelen bilgilerin beyin tarafından değerlendirilmesi sonucu sağlanır. Bu sistemlerden birinde ortaya çıkacak bir bozukluk bu sistemler arasındaki uyumu bozar ve…
Kristal Oynaması
Kristal Kayması Nedir? Kristal Kayması Hastalığı’nın tanısında öykü çok önemlidir. Günümüzde en yeni doğru tanı koydurucu tetkik yöntemlerinden birisi VHİT (Video Head İmpulse testi) tetkikidir. Birimimizde uyguladığımız Video Head İmpulse testi (vHIT) ve FHİT (functionel…
Kepçe Kulak Ameliyatı (Otoplasti)
Kulakta en sık görülen şekil bozukluğu, halk arasında “kepçe kulak” veya “yelken kulak” diye adlandırılır. Kulak kıkırdaklarının zayıflığından dolayı kulak kıvrımlarının yeterli oluşmaması nedeni ile kulak kepçesinin normalden daha öne ve…
Timpanoplasti (Kulak Ameliyatı)
Timpanoplasti Ameliyatı Nedir? Kronik orta kulak problemlerinde uygulanan “Timpanoplasti” ameliyatı teknik olarak orta kulakta ve mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenmesi, kulak zarı ve orta kulaktaki kemikciklerin ve işitme sisteminin onarılması…
Kulak Tüpü (Ventilasyon Tüpü)
Kulak Tüpü-Ventilasyon Tüpü Takılması Kulakta Sıvı Birikimi Nedir? Orta kulak ile geniz boşluğu arasında yer alan ve orta kulak havalanmasını sağlamak ve dış kulak yolu arasındaki basıncı dengelemekle görevli olan…
Kronik Kulak İltihapları
Kronik orta kulak iltihaplarının çok farklı tipleri mevcuttur. Pratikte en sık karşılaşılan iki tablo bulunmaktadır. Kulak zarında, akut orta kulak iltihapları, travmalar ya da kulak ameliyatlarına bağlı olarak oluşan ve…
Akut Kulak İltihapları
Orta Kulak Neresidir? Kulak; Dış, Orta ve İç kulak olmak üzere 3 kısma ayrılarak incelenir. Dış kulak yolunun sonunda kulak zarı bulunur. Kulak zarı dış ve orta kulağı birbirinden ayırır. Yani…
Baş Dönmesi (Vertigo)
Baş Dönmesi Nedir Baş dönmesi diyince hastanın dengesini sağlamadaki her türlü problem anlaşılır. Bu durum hastayı yatağa düşürüp gözlerini dahi açamayacağı şiddetten, sadece zaman zaman bir kayma hissine kadar değişebilir.…
Otoskleroz Hastalığı
Otoskleroz orta kulakta ve iç kulakta anormal kemik yapımı sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu yeni kemik oluşumu, sesin asıl işitme organı olan iç kulağa iletimini engellemeye başlarsa hastada işitme…
Çocuklarda İşitme Kayıpları
İşitme kaybı, 1000 doğumda 1-4 bebeği etkilemektedir. Bu sayı, değişken işitme kaybı (kulak enfeksiyonlarından kaynaklanan) ve unilateral (tek taraflı) işitme kaybı olan çocuklar dahil edildiğinde daha yükselmektedir. İşitme ve dinlemeyi öğrenme…
İşitme Kayıpları
İşitme kaybı; işitme hassasiyetindeki azalma, etraftaki sesleri algılamakta güçlük çekme, kulakta çınlama veya vızıldama gibi seslerin duyulması işitme kaybı olarak tanımlanmaktadır. İşitme hassasiyetinde azalma demek illa işitme eşiklerinin kötüleşmesi demek değildir.…
Balon ile Östaki Borusu Dilatasyonu
Östaki Borusu Nedir, Ne İşe Yarar? “Östaki Borusu – Eustachian Tube” adı verilen kanal, kulak zarının arkasında bulunan ve normal şartlarda hava ile dolu olan orta kulak boşluğunun burnun en…